söndag 21 februari 2010

No no, it's for you, you just clean it up a bit and it's a home

Ja, mycket kan man säga om folk som hyr ut lägenheter i andra hand. Men min värd tar nog priset. Killen är flyttgubbe, men han vet inte hur man flyttar själv...eller städar en lägenhet för den delen. Set ser verkligen ut som ett stort råttbo när vi kommer in med vår packning på lördag klockan 18.00. Han ringde klockan 14 och sa att vi kunde komma när vi ville, men vi tänkte att klockan 18 var bra för då fick han mer tid att städa och flytta ut grejer. Han avslutade samtalet med att fråga om vi kunde komma och hjälpa honom städa, vi trodde självklart att han skämtade, så vi kom ju inte tidigare.

Väl där förstod vi: Han skämtade inte. Hela stället är en fruktansvärd röra! Han har papper överallt, helt random grejer ligger över hela lägenheten. En sko här, tre kaffemuggar där. Skruvar överallt. Köksmaskiner till förbannelse som inte är inkopplade. Tänk på vilken SKIT som helst och du hittar det där. Det är som om han impulsköper saker hela tiden och inte göra något med det. Hela köksbordet var proppat med grejer. Bland annat ett skärp, block med hans anteckningar, skruvar, kaffemuggar och annat bråte. Jag frågar: "Do you want me to put this in a box for you?" varpå han säger: "No no, it's for you. You can use all this stuff. You just clean it up a bit and you have a home."

Tacka fan för det (ursäkta språket) men vi städade lägenheten i två timmar sedan han hade gått (han gick klockan halv nio). Söndag morgon vaknade vi och började städa lägenheten klockan 10. Vi lade ner klockan 22. 12 timmar. Varav 3 jag stod och gnuggade fett från spis och fläkt i köket. Vi använde allt hans rengöringsmedel. Det konstigaste är ju att han hade en hel drös med fina o starka städmedel, men han kan aldrig ha använt dem. 12 timmar söndag. Vi har inte gjort klart allt än. Vi har två skåp som måste tvättas ur och porslinet diskas om, och sen ska vi stoppa in all hans crap i ngn garderob.

Ulrika o Danne gjorde ett hästjobb med sovrummet och gjorde det skitsnyggt. Ulrika gjorde badrummet med klorin. Ingrid jagade spindlad i och på kylskåpet. Mer än hälften av hans mat hade gått ut så vi slängde sånt. När allt detta var gjort söndag kväll köpte vi indisk mat och bara slängde oss däckade i soffan och tittade runt. Vi konstaterade att lägenheten i sig är en av de häftigaste och finaste vi har sett. Planlösningen är häftig, sovrummet stort, köket kombinerat med vardagsrummet och en balkong med morgonsol. Hur någon har kunnat skita ner så mycket i en så fin lägenhet är obegripligt. Den är gammal med trägolv och orginaldörrar. Jag ska försöka lägga upp bilder så fort som möjligt!

Idag har det varit över 40 grader i solen.

Om du har lite stökigt...tänk bara: "Clean it up a bit and you have a home"

//Oskar

3 kommentarer:

  1. Oskar,

    Jag har svårt att förstå att just Du kan bli upprörd över detta!?

    Din beskrivning stämmer ju ganska exakta överens med en lya på Ramstorpsgatan i Linköping.

    Man ser det väl lite annorlunda när det är andras skit.

    Intressanta livsupplevelser Ni får??!!

    Kram och ha det fortsatt bra

    /Lars

    SvaraRadera
  2. "Clean it up a bit and you have a home"

    Detta kommer säkert att bli en klassisk formulering.

    Spara den/L

    SvaraRadera
  3. Gött att läsa! Vi har lite cleaning up att göra imon men ni får det ju att kännas som en tårtbit!
    Anna o Lotta

    SvaraRadera